Poliüretan Nedir?
Sprey Poliüretan Nedir?
İnşaat sektöründe kullanımı yaygın olan poliüretan köpük poliol ve MDİ adı verilen iki kimyasal maddenin birleşmesiyle meydana gelmektedir. Karışımda bulunan karbondioksit gazı karışımın köpürmesini sağlar.Bunun yanı sıra poliüretan köpüğe istenilen oranda alev geciktirici kazandırılması amacıyla birleşime özel alev geciktirici yardımcı maddeler eklenmektedir.
Bu ekleme sonucu kapalı hücreli, hücresel yapılı ve minimum yoğunluğa sahip bir yalıtım malzemesi meydana gelir. Maksimum ısı yalıtımı hücrelerin içine hapsolan şişirme ajanının düşük ısı geçirgenliğiyle sağlanmaktadır. Uygulama en düşük kalınlıkta en yüksek ısı/ses yalıtımı sunar.
Poliüretan köpük çok kuvvetti yapışma özelliğine sahip olduğu için sarsıntı, darbe ve titreşimlerden etkilenmez. Esnektir ve yapıyla birleşir, yapışan köpüğün ömrü bina ile eşittir. Poliüretan köpük yaşam alanlarınızın ısı / ses yalıtımını hızlı, etkin ve tasarruflu olarak yapmaktadır.
Uygulaması oldukça basit olup minimum maliyet ile maksimum yalıtımı sizlere sunar. Mantolama, çatı yalıtımı, soğuk hava depoları, depolar ve klima kontrollü binalar uygulama alanlarının bir kısmıdır. Uygulama yapılacak olan alanın ıslak ve nemli olmamasına dikkat edilmeli, doğru ve gerekli şartlar sağladığında poliüretan köpük uygulandığı alanlarda ısı köprüsü oluşturmadan sızdırmaz yalıtım sağlar. Sağladığı üstün yalıtımın yanı sıra zamandan, maddiyattan ve işçilikten de kullanıcıyı tasarruf ettirmektedir.
» Sprey Poliüretan Uygulama
» Polyurea Çatı Yalıtımları
» Poliüretan Çatı Yalıtımları
» Polyurea Teras Yalıtımları
» Poliüretan Isı Yalıtımları
» Polyurea Su İzolasyonu
Poliüretan Nedir?
Poliüretan, karbamat bağlantıları ile birleştirilen organik üniteler zincirinden oluşan bir polimerdir. Esnek ve esnemeyen köpükler, dayanıklı elastomerler ve yüksek performanslı yapıştırıcılar, sentetik fiberler, contalar, halıların alt kısmı ve sert plastik yapımında kullanılırlar. Esnek poliüretan köpükler, poliüretan süngerler olarak da bilinirler ve yataklarda, mobilyalarda konfor malzemesi olarak vazgeçilmezdirler. Esnemeyen köpükler ise daha çok ısı ve ses izolasyonunda kullanılırlar. Poliüretan ürünlere çoğu zaman üretanlar da denir. Ancak etil karbamat olarak da bilinen özel üretan maddesi ile karıştırılmamalıdır. Poliüretanlar etil karbamatdan yapılmaz ve onu içermezler.
Poliüretanın tarihini biliyor musunuz?
Poliüretanlar ilk kez Alman bilim adamı Otto Bayer tarafından 1937 yılında sentezlenmiş ve diizosiyanatın, diol ile reaksiyonuyla elde edilmiştir. Eğer ortamda su da varsa diizosiyanatın bir kısmı diol ile polimerleşirken küçük bir kısmı da su ile gaz (karbondioksit) çıkışı reaksiyonu vererek gözenekli poliüretan yapıyı (köpük veya sünger yapısı) meydana getirir. Olgunlaşma süresi (24-72 saat) sonunda oldukça sağlam bir polimer yapı elde edilir. Daha sonraları diollerin yerini daha büyük molekül ağırlıklı, polieter veya poliester yapısındaki polioller almıştır. Bu şekilde oluşan poliüretan daha sağlam ve daha esnek bir elastomer oluşturur.
İç ve Dış Cephe İzolasyonu
Tüm canlılar doğumdan ölümüne kadar geçen süreçte soğuk ve sıcakla ilgili bir dolu problem yaşarlar. Soğuk günlerde sıcak, sıcak günlerde ise serinlemek için soğuk ortamlar ararlar. İnsanlar sıcaktan çok soğuktan korunmanın yollarını aramış, mevcut imkanlarıyla çareler bulmaya çalışmışlardır. Dünden bugüne çeşitli imkan ve araçlarla gelinmiştir. Çok eski zamanları saymasak günümüz ısınma araçları değişiklik göstermekte ve paralel olaraksa ciddi ekonomik giderler söz konusu olmaktadır. Tonlarca odun, kömür, fueloil, doğalgaz milyarlarca Kw elektrik enerjisi tüketilmektedir. Zira ,Enerji=Isı’dır.
Dünyamızın sınırlı kaynaklarını göz önünde tuttuğumuzda, ısıtma ve soğutma pahalı ve zahmetli olmasının yanı sıra, enerji kaynaklarının azalma / bozulma göstermesinden dolayı bizleri çok dikkatli olmaya zorlar. Bilinen / kullanılan enerjileri rantabl (rezerv/kaynak/+teknolojik etki maliyet unsurları) kullanmak zorundayız.
Şimdi uzunca zamandır sizin de bildiğiniz bir konu olan izolasyon konusunda devrim niteliğinde bir buluş olan POLİÜRETAN SERT KÖPÜK sistemini anlatmaya çalışalım;
Poliüretan İzolasyon, Kısaca ısıttığımız / soğuttuğumuz ortamın ısı değerini kaybetmemesi için günümüzün en büyük tasarruf ve konfor aracıdır. Isınan havayı duvar, metal ve beton yüzeyler emer. İçeriye ve dışarıya verir. Bunu önlemenin en doğru yolu da bulunduğumuz mekanların en iyi yalıtım malzemesi olan poliüretan izolasyon sistemi ile dışarı ve içerisinin (sıcak ve soğuğun) ilişkisini kesmekle mümkündür.
Elde edilen bilimsel verilere göre 1000 birim olan tüketimimizi Poliüretan izolasyonla 380e düşürebilirsiniz. Bunda en önemli etken sprey Poliüretanın Yüzde 95 kapalı hücrelerden oluşmasıdır. Sadece bu neden ve doğaya özdeş özelliği ile en iyi yalıtım malzemesi olarak kabul edilmiştir. Poliüretan izolasyon günlük hayatımız dada farkında olma sakta karşılaştığımız bir malzemedir. Örneğin kullandığımız buzdolaplarının gövde aralarında kullanılmakta soğuttuğumuz havayı en iyi şekilde muhafaza etmektedir.
Binlerce metrekare alanda bile tek parça olarak uygulama özelliği bulunan poliüretan izolasyon bu özelliği sayesinde sıcak / soğuk köprüsü de oluşturmaz. Aynı zamanda sadece sıcak ve soğuk havanın izolasyonu değil, yüksek oranda ses yalıtımında sağlar. İklimsel yalıtım amaçlı uygulama sonrası sizi yüksek volümlü seslerden korur.
Uygulama Şekli
Poliüretan izolasyon uygulatmak istediğiniz mekan yüzeyleri hangi malzemeden olursa olsun sprey poliüretan kendinden yapışkanlı olup yüzeylere mükemmel aderans sağlar. Birik et, tuğla, beton, taş, saç ,ahşap gibi her türlü doğal ve yapay yüzeylere uyumlu olarak yapışabilmektedir. (teflon ve plastik dışında) ayrıca uygulanacak yüzeyler yağsız, tozsuz yüzeyden arındırılmalıdır. Sıvalı yada sıvasız yüzeylere poliüretan uygulama yapılabilir, daha donra sıva filesi yapıştırma harcı kullanılır ve file yapıştırılır. Son kat olarak da izolasyon sıvası yapılır. Sıva işlemi rab is teli yardımı ile normal harç kullanılarak da yapılarak da yapılabilir. Daha sonra boyama yapılır.
Ücretsiz Keşif Fırsatını Kaçırmayın!
Buzhane ve soğuk hava depolarından, duvar, zemin teras ve çatılara, gıda ürünleri depolarından binaların perde betonlarına, tavuk kümeslerinden mantarhanelere kadar birçok alanda izolasyon çözümleri sunan karasu yalıtım ücretsiz keşif fırsatı!
Danışma hattımızı arayın ve dilediğiniz çözümlere en kısa sürede kavuşun!
Ücretsiz keşif için: 0538 285 8080